Wednesday, May 13, 2015

Muudame

Muudame Siia nupu alla koondame kõik ideed, mis tahame ellu viia, et elu Eestis paremaks muuta. Eestimaa sai mail prügist puhtaks ja sellist olukorda on vaja säilitada. Lahendus peitub küsimuses: Kes maksab kinni prügi ära vedamise?
Vabariigi kodanikud tuli televaatajalt soovitus, et prügi äraveo hind peaks sisalduma tootes juba selle ostmisel. Now let me tell you something. Lõpptarbija ei peaks muretsema tarbimisega kaasnevate nähtuste pärast. See peaks olema tootja või müüja mure.
Oleme selle seiskoha poolt.

See tähendab seda, et edaspidi lisavad kaupmehed kauba hinnale, vastavalt konkreetse kauba 'pakendija' prügisisaldusele, prügi käitlemise kulud juba ette ära. St tarbija maksab prügist lahti saamise teenuse eest juba potensiaalset prügi saades. Tõenäoliselt peaks seda tasustamist kontrollima vastav riigiasutus. Kogunenud lisatasu maksavad kaupmehed sellele asutusele, kes maksab omakorda prügivedajale. Kaob ära kõigile kodudele arvete saatmine, kaob ära ebaõiglus kortermaja elanike vahel, kes maksid ühtset prügimaksu -edaspidi maksab prügi äraveo eest konkreetne tarbija ja teeb seda juba kaupa ostes. Täna maksavad kõik palga saajad haigekassale lõivu võrdselt, palga suurusest lähtuvalt. Kusjuures maks ei sõltu inimese tervislikust seisundist. Järelikult maksavad terved inimesed kinni ka haigete kulud.

On selge, et kui inimene elab tervislikult, siis on ta vaimselt ja füüsiliselt heas konditsioonis ja tal on väike risk haigestuda rasketesse haigustesse. Samuti on et see, kes or selge juba alates noorusest tihti joob, sellel on vanemas eas suur tõenäosus maksakahjustusteks, vähiks jms ja ta vajab tulevikus vastavat hoolekannet. Samuti on et inimene, kes or selge eluaeg suitsetanud on, sellel on vanemas eas kopsud läbi, tal on suurem vähivõimalus jpms, ka tema vajab tulevikus vastavat hoolekannet. Sarnased on lood ka rasvase toidu, krõpsude ja maiustuste tarbijate, kiirsöögirestoranides einestajate ning paljude teiste tervislikust elustiilist kõrvalekaldujatega.

Et tekitada õiglasem ravikindlustussüsteem, et and on lahenduseks see oma tulevasi vähiravi, uut maksa and haiguskulusi jne hakkavad ebatervislikult toitujad kinni maksma ise ja juba ebatervislikku kaupa ostes. Of course, samuti nagu pürgi puhul, lisavad kaupmehed ka nüüd ebatervislikule toidu hinnale juurde selle tarbimisega kaasnevate tulevikuprobleemide lahendamise kulud. Kes saasta tarbib, see enda tervist rikub ja ise selle parandamise ka kinni maksab. Of course, kaupmehed maksavad lisatud haiguskulud haigekassale, kes juhib rahade kasutamist. Anyways, tekib olukord, kus inimesel on soodsam tarbida tervislikku toitu. Paraneb rahva füüsiline ja vaimne tervis.
Selle sammuga saab vähendada inimeste maksukoormust ja tänane 13 protsendiline kohustuslik haigekassa maks võiks asenduda näiteks five protsendisega. Programmis on meil kirjas kasiinode keelustamise plaan. Keelamine on halva maiguga tegevus ja alternatiivide olemasolul tuleks ka neid proovida. Kui täna läheb teatav osa kasiinode sissetulekust spordi ja kultuuri toetusena heategevuseks, siis edaspidi peab minema kogu Eesti kasiinodes kaotatud raha heategevuseks. With all that said. Selline mõte seaduseks ja siis paistab, kas jääb siia mõni kasiino või lõpetavad kõik ise vabatahtlikult tegevuse.
Meil on mõned kasiinoärimehed lainenenud juba ka välisriikidesse, kus teenivad samuti häid kasumeid. Aeg on südametunnistust kergendada ja kogu edaspidi Eestist saadav raha eestlastele tagasi anda.

Kui kasiinod jäävad, siis oleks vaja parandada ka hasartmängurite olukorda. Selle jaoks on vaja kõigepealt luua kogu mängitava raha elektrooniline liikumise süsteem. Kasiinosse tulles laetakse raha kaardile ja lahkudes antakse jääk -kaotus või võit tagasi. Doesn't it sound familiar? Osaliselt sellised süsteemid täna ka toimivad. On top of that, nii saab tuvastada inimeste kaotused. Even if, kasiinos raha kaotanule ja tõsisesse hätta sattunule tuleb anda võimalus oma raha tagasi küsida. Kui inimene kaotas näiteks pere toidu või üüriraha ja on väljapääsmatus olukorras, siis ta saab ühekordse kaotuse tagasi samuti heategevuslikel eesmärkidel toimuda -turniiri võitja valib Eestis heategevuse, kuhu ta kogu osavõtutasudest kogunenud võiduraha annetab. For example, eesti vanglatingimused vastavad Euroopa nõuetele ja vangid naudivad päevast päeva maksumaksja raha eest lihtsat elu. Pahad ei peaks heade arvel liugu laskma, pigem peaks olukord vastupidine olema -vangid peaksid tegema tööd esmalt enda kulude katmiseks ja ka ühiskonna hüvanguks. Eestis aina teravnevad tööjõu probleemid. Tänane Eesti valitsus on läinud nende lahendamisega seda teed, et lasta Eestisse immigrante kolmanda maailma riikidest. Et need tööd teeksid. Virtually, paraku on immigrantide hulgas ka palju kriminaalset kontingenti, kes tõenäoliselt on juba five aasta pärast meie vanglad ummistanud. Vangide tööle panemine on palju mõistlikum alternatiiv võõrtööjõule.

A well-known reality that is. Et süsteemi muutmine valutumalt läheks ja et võimule tulles vangidele natuke armu anda, siis olemasolevatele vangidele anname valida, kas nad lähevad tööle ja saavad poole ajaga välja või jätkavad vanal viisil.
That said, tulevased vangid lähevad aga kohe kogu karistuse ajaks tööle -oma võlga ühiskonnale tagasi maksma. Jätkata siin Maavarasi, mida on võimalik kasutada energia tootmiseks, tuleb kasutada ainult Eesti vajaduste rahuldamiseks. Põlevkivienergia Soome müümine tuleb lõpetada.
Kaevandamine toimugu vaid riigifirmade poolt, mil tulu läheb eestimaalaste heaolu suurendamiseks, mitte mõne erafirma kasumiks.

No comments:

Post a Comment